Avui parlem amb...           Dani Torres

08.04.2020

ENTREVISTA A DANI TORRES


Bones Dani.

Tots sabem que ets una part molt important del club i per això et volem proposar aquestes preguntes per conèixer en Dani una mica més.


A quina edat vas començar a jugar a bàsquet i on?

Des dels 8 anys porto jugant a bàsquet, fins la temporada passada, en Joan Prat era el meu entrenador als inicis, després van fer una selecció de tots els col.legis per entrar al GUIXOLS, on els entrenadors que hi havien eren en Jordi Colomeda i en Tomàs Ubach


Has jugat molts anys amb el sénior, recordes quantes temporades? Les del Legends també compten, jeje.

20 anys, incloc l'equip de veterans que va fer el club, i també al principi de la meva juventut (junior) que combinava el meu equip amb els séniors.


Sempre has estat un jugador important dins els equips que has jugat, sempre en la posició de base. Quin creus que són els teus defectes com a jugador i quines les teves virtuts. No val ser modest...

El meu defecte sense dubte, era que em treien de polleguera i saltava fàcilment, la meva virtut, és l'encert exterior, però principalment sóc un jugador d'equip, per això em feien cas els companys.


Com a jugador en quin o quins moments especials et quedes?

Em quedo com a jugador, sobretot quan anava amb els séniors a jugar a 2a catalana, no tant per anar a jugar en aquesta categoria, sinó per l'ambient que hi havia amb els companys, que feien que fossis un més, i també per l'ambient de l'afició en aquelles èpoques.


Un parell de companys amb qui jugaries un 3x3?

Jordi Naranjo i Rafael Valdés, més que res perquè en el seu moment vam jugar un 3x3 que no ens donaven un duro per nosaltres, i el vam acabar guanyant.


Quin consell donaries als jugadors i jugadores de la base del club per poder arribar a sénior?

Compromís, ara els hi costa, entre play, moto, amics/amigues, ara és fàcil trobar una excusa per no entrenar, però si els dies d'entrenament es posen al 100x100 a pensar en el bàsquet, SI SE PUEDE.


Passem ara a la teva experiència com entrenador.


Quins equips has entrenat al club?

M'assembla que tots, tan masculins com femenins.


Quins moments o temporades el recordes de forma especial com a entrenador?

Sense dubte quan la temporada 2016/17 vam pujar de tercera a segona catalana en una temporada irregular, però amb les ganes finals de pujar i una mica de sort. L'entrenador era en David Vilardebó i jo era el seu segon, però com si fóssim tots dos els primers.


En alguna temporada has estat entrenador de la teva filla Clàudia. Com es viu això a la pista i a casa?

L'he entrenat 5 anys en diferents categories, al principi bé, però quan es fan més grans, és més complicat que et vegi com entrenador. A casa una mica de tot, sempre hem parlat dels partits (o discutir), però sempre estava la dona que deia fins aquí, PROU.


Hi ha diferència en la manera d'entrenar i jugar d'un equip femení o un masculí?

Una mica de diferència hi ha, no tan pel físic que també influeix, sinó per l'actitud, a un noi el pots exigir una mica més, i ho intentarà, a una noia li diràs el mateix, i moltes, no totes, no ha faran sigui pel que sigui. Dic no totes perquè vaig entrenar a unes juniors amb l'Andrea Martínez, i aquestes noies si no les apretaves ja t'ho demanaven elles mateixes, i fins fa poc altres juniors, que si venien a passar l'estona encara millor (repeteixo, no totes).


Què li diries a un nen que dubte si apuntar-se o no a jugar a bàsquet?

Primer de tot que vinguin a provar, que fins que no vens hi ho vius, no saps que a part de fer esport, tens altres amics i t'ho passes bé.


I als seus pares?

Més o menys el mateix que als nens, s'ha de provar, i en el món del bàsquet gairebé pots formar una altra família.


I per últim un jugador o jugadora professional que puguis posar d'exemple i algun que sigui del club? (Toca mullar-se una mica)

LAIA PALAU, que amb l'edat que té (és jove per si ho veu), encara posa el seu granet amb el seu sacrifici i ganes de divertir-se. Del club tinc exemples de referència en la meva posició, en Lucas o en Roch, i actualment en Guillem.


I un entrenador o entrenadora tan professional com del club?

Com a professional sempre m'ha agradat en Joan Peñarroya. Referent a l'entrenador del club, seria poc seriós parlar només d'un entrenador, tots han tingut les seves maneres d'ensenyar. Lucas Roman, David Vilardebó, Gerard Ramionet, Benvingut Vila, Joan Prat, Jordi Colomeda, Jordi Pujol, Toni Linares, Tomàs Ubach (dep), etc...


Moltes gràcies Dani


Per si no el reconeixeu, a la fotografia del Gaziel el podeu veure ajupit, el segon per la dreta.